Електрическите предпазители още известни под името бушони, се делят на такива със стопяеми жички и автоматични предпазители. С тяхна помощ се предпазва ел. инсталацията и различните уреди във вашия дом или работно място. Все по рядко се използват предпазителите със стопяеми жички, при които нишката изгаряше при наличие на по-голямо напрежение от обикновеното.

В наши дни се използват автоматични електрически предпазители при подаване на по-голям ток пластините указват влияние и прекъсват веригата. След като изстинат формата им се възстановява. Не е тайна обаче, че и при автоматичните бушони могат да се появят дефекти.

Какви са най-често срещаните проблеми с ел. предпазители?

Без значение от това дали ел. предпазителите във вашия дом или офиса са със стопяема жичка или автоматични, могат да се появят някои неприятни проблеми и дефекти. Вижте точно какви:

  • Разхлабен автоматичен предпазител – той може да се самоизключи, заради загряването дошло вследствие на разхлабване на болтовете. За да се справите с проблема затегнете наличните болтчета и автоматичният предпазител ще възвърне добрата си работа;
  • Претоварване на предпазителя – бушонът се активира при включването на нови консуматори в мрежата. Препоръчително е да се изключат един или два от уредите, които работят към дадения момент, и да се включат пак. В случай, че автоматичният бушон е топъл, ще се наложи да изчаквате броени минути, за да се охлади. След това включете уреда. По този начин ще възстановите безпроблемната работа на предпазителя;
  • Дефектни ел. предпазители – да, съществуват и такива. Ако сте попаднали на тях, то единствената алтернатива е да ги замените с нови. Не забравяйте да закупите бушон със същия ампераж, за да ви свърши работа. Можете да потърсите и по-добра марка.

Кой ще ни помогне с монтаж на ел. предпазители?

Не е нужно да си правите експерименти и да монтирате ел. предпазители сами. Това могат да бъде свършено от опитния екип на eplovdiv.com, който ще се заеме със задачата. Специалистите предлагат електро услуги в Пловдив и са най-доброто решение за домакинства и работни места, където се изисква поставяне на електрически предпазители, ключове, контакти или друг вид ел. съоръжения. В сайта на фирмата е предоставена и допълнителна информация за всички услуги.