За да финализирате ремонта на вашето жилище, трябва да изберете подходящи електрически ключове и контакти. Последните се монтират след боядисването на стените, тъй като трябва да бъдат предпазени от праховите частици, които съпровождат бояджийската работа. Много от бояджиите използват хартиено тиско, за да защитят ел. съоръженията, но то не върши работа.

Що се касае до самия избор на ел. ключове и контакти, то със сигурно ще попаднете на огромно разнообразие от разцветки и форми, които да паснат на интериора на жилището ви. По-долу ще дадем няколко полезни съвета, с чиято помощ ще се снабдите с отлични ключове и контакт.

Колко струват ел. ключовете и контактите?

В зависимост от модела на електрическите ключове и контакти се определя цената. На пазара ще откриете комплекти от ел. ключове включващия бутона на ключа, декоративната рамка и монтажната рамка. В някои случаи обаче всички тези компоненти се продават отделно. Не ви съветваме да ги купувате отделно, защото цената ще бъде по-висока от тази на комплектите.

По подобен начин стои въпроса и с контактите, така че разгледайте няколко оферти в магазините, и чак тогава преминете куп покупка. За щастие има цени за всеки джоб, тъй че ще намерите нужния продукт. По-добре се ориентирайте към пълния комплект, за да спестите пари.

Разбира се, ако нямате опит в монтаж на ключове или контакти, трябва да заделите средства за специалист. Това обаче не бива да ви плаши, защото фирми като eplovdiv.com ще монтират ел. компонентите на наистина достъпна цена. Имайте предвид, че липсата на опит при поставянето на ключове и контакти, може да доведе до куп грешки, а се крие и риск за здравето ви.

Какви контакти и ключове да закупим?

Всичко зависи от бюджета, с който разполагате. В наши дни има изобилие от форми и рамки, които дават много добри интериорни решения. Така например, можете да изберете рамка за контакт от дърво или метал. Те са малко по-скъпи, но пък притежават уникален дизайн.

При положение, че не искате да плащате скъпо за рамки на ключове и контакти, можете да се ориентирате към стандартните решения от пластмаса. Те са масово използвани от потребителите, заради достъпната им цена и функционалността им. Вие ще решите най-добре какво ви трябва.