Обикновено при новите ел. инсталации се наблюдават малко къси съединения. Ако се появят проблеми, то те биха дошли вследствие на механични повреди на изолацията на проводниците. Има риск от нараняване на изолацията при пробив на отвори по стените в дома, с цел поставяне на картини, мебелировка и други. Ако все пак се появи авария, е нужна намесата на специалист.

В случай, че имате качествено изградена електрическа инсталация, нямате повод за притеснения от късо съединение, тъй като ще се задействат всички налични дефектнотокови защити и автоматичните предпазители. По този начин се предотвратят по-сложни и тежки поражения.

Какви са най-честите причини за късо съединение?

Старите електрически инсталации подлежат на амортизация, която се асоциира с нарушения в изолацията, остаряване на муфи и клеми, претоварване на проводниците, изгаряния и прочие. За да се открие късо съединение, трябва да се използват специални уреди, с каквито разполага фирмата eplovdiv.com, с чиято помощ ще се установят повредите, и ще бъдат заличени.

Много е важно да не се опитвате да откриете късото съединение сами, защото проблемът може да се задълбочи. При положение, че изпитвате някакви съмнения за наличието на късо съединение или друг проблем с електричеството у дома – потърсете качествени ел. услуги.

Какво да правим при късо съединение?

На първо време, трябва да изключите ел. уредите, които принадлежат към дадения токов кръг. На второ място се опитайте да вдигнете предпазителя, за да видите дали късото съединение не е изчезнало. Ако го няма, то това означава, че аварията се намира в някой от вашите уреди.

Имате възможност да направите проверка уред по уред, с цел да разберете кой от тях е дефектен. Ако сте установили кой от уредите ви създава неприятност, то просто го изключете, за да използвате останалия ресурс от електрическата мрежа. За тези, които не могат да се справят сами с тази задача, е добре да повикат на помощ електротехник, който да свърши тази работа.

Електричеството е опасно и не се препоръчва на незапознати хора да извършват, каквито и да е манипулация. На разположение е eplovdiv.com, които предлагат електро услуги в Пловдив. Ще се радваме, ако сме ви били от полза и ви желаем успешна борба срещу късото съединение у дома.